For å lage friske vårruller med peanøttsaus, trenger du en kombinasjon av friske grønnsaker, urter, noen ganger protein som reker eller tofu, og rispapir. Her er en enkel oppskrift for å komme i gang:
Ingredienser for Friske Vårruller:
- 8 ark rispapir
- 100g glassnudler, kokt etter pakningsanvisningen
- 1 kopp revet gulrot
- 1 kopp strimlet agurk
- 1 kopp strimlet rød paprika
- 1 avokado, skåret i tynne skiver
- 1 kopp frisk koriander
- 1 kopp frisk mynte
- 200g kokte reker eller tofu (valgfritt)
Ingredienser for Peanøttsaus:
- 3 ss peanøttsmør
- 1 ss soyasaus
- 1 ss hoisinsaus
- 1-2 ts sriracha (etter smak)
- 2-3 ss varmt vann (for å tynne sausen)
- 1 ts hakket hvitløk
- 1 ts hakket fersk ingefær
Fremgangsmåte:
Friske Vårruller:
- Forbered Fyll: Kok glassnudler som anvist på pakken. Kutt alle grønnsakene og urtene i fine strimler eller skiver.
- Bløtgjør Rispapiret: Fyll en stor bolle med varmt vann. Dypp et ark rispapir i vannet i noen sekunder til det er mykt, men ikke for lenge, da det kan rive.
- Legg til Fyll: Plasser rispapiret på en ren, fuktig overflate. Legg en håndfull av glassnudler, grønnsaker, urter, og eventuelt reker eller tofu nær den ene kanten av rispapiret.
- Rull Sammen: Brett inn sidene av rispapiret og rull deretter tett fra kanten med fyllet. Gjenta med de resterende arkene.
Peanøttsaus:
- Bland Ingredienser: I en liten bolle, kombiner peanøttsmør, soyasaus, hoisinsaus, sriracha, hakket hvitløk, og ingefær. Rør godt.
- Tynn Sausen: Tilsett varmt vann litt etter litt til ønsket konsistens er oppnådd. Sausen skal være glatt og lett å dyppe.
Server de friske vårrullene med peanøttsausen som dipp. Dette er en fantastisk rett som kan tilpasses etter smak og ønske ved å variere fyllet med ulike typer grønnsaker, urter og proteiner. Enjoy!