Gratis frakt ordre over 1299 kr*
  • Forside
  • Nudler, Vermicelli
    • Instant Nudler
    • Udon-nudler
    • Ramen
    • Pho-nudler
    • Glassnudler
    • Kway Teow
    • Laksa-nudler
    • Pad Thai-nudler
    • Shirataki-nudler
    • Tteokbokki
  • Sauser
    • Eddik
    • Chilisaus
    • Dippingsaus
    • Fiskesaus
    • Soyasaus
      • Lys soyasaus
      • Mørk soyasaus
    • Østersaus
    • Ponzu
    • Hoisin saus
    • Teriyaki saus
    • Marinert saus
  • Drikkevare
  • Krydderier
    • Karripaste
    • Tørket chili
  • Hermetisert
    • Hermetiske frukt
    • Hermetiske grønnsaker
  • Fermentert
    • Kimchi
    • Gochujang
    • Fiskesaus
  • Syltet
    • Ingefær
  • Tørrvarer
    • Ris
      • Jasmine ris
      • Klebrig ris (Sticky)
      • Brun ris
      • Basmatiris
      • Sushi ris
  • Olje
    • Chiliolje
    • Kokosolje
    • Sesamolje
Velkommen Logg inn/registrer deg
Trenger ingredienser? Se vår Matkasse
  • Norway ( NOKkr )
  • Norsk (bokmål)
  • English
  • ภาษาไทย
Fodda.no
Trenger ingredienser? Se vår Matkasse
Velkommen Logg inn/registrer deg
Søk
0
  • Forside
  • Nudler, Vermicelli
    • Instant Nudler
    • Udon-nudler
    • Ramen
    • Pho-nudler
    • Glassnudler
    • Kway Teow
    • Laksa-nudler
    • Pad Thai-nudler
    • Shirataki-nudler
    • Tteokbokki
  • Sauser
    • Eddik
    • Chilisaus
    • Dippingsaus
    • Fiskesaus
    • Soyasaus
      • Lys soyasaus
      • Mørk soyasaus
    • Østersaus
    • Ponzu
    • Hoisin saus
    • Teriyaki saus
    • Marinert saus
  • Drikkevare
  • Krydderier
    • Karripaste
    • Tørket chili
  • Hermetisert
    • Hermetiske frukt
    • Hermetiske grønnsaker
  • Fermentert
    • Kimchi
    • Gochujang
    • Fiskesaus
  • Syltet
    • Ingefær
  • Tørrvarer
    • Ris
      • Jasmine ris
      • Klebrig ris (Sticky)
      • Brun ris
      • Basmatiris
      • Sushi ris
  • Olje
    • Chiliolje
    • Kokosolje
    • Sesamolje
Kategorier Nyhet Bestselger
Hjem Oppskrift Vietnamesiske vårruller (Gỏi Cuốn) oppskrift med peanøttsaus
Oppskrift

Vietnamesiske vårruller (Gỏi Cuốn) oppskrift med peanøttsaus

av Suksan Salarak på Mar 05, 2024
Vietnamesiske vårruller (Gỏi Cuốn) oppskrift med peanøttsaus

Vietnamesiske vårruller, eller gỏi cuốn, er ferske vårruller fylt med reker, svinekjøtt, grønnsaker og risnudler. De er vanligvis pakket inn i rispapir og serveres med hoisinsaus eller peanøttsaus for dypping.

Hva er i vårruller?

  • Det er mange måter å lage vårruller på, men la oss snakke om hva som er i tradisjonelle ferske vietnamesiske vårruller:
  • rispapirinnpakning
  • tynne risnudler
  • bladgrønnsaker, rød eller grønn
  • urter, hovedsakelig mynte, men valgfritt gressløk, koriander, hva du enn har for hånden
  • tynt skivet svinekjøtt (mage foretrukket) og kokt reker
  • dyppet i hoisinsaus og peanøttsaus

 

Ingredienser

 Svinekjøtt:
226,8 g svinekjøtt mage
1 medium løk delt i to
1 ts sukker
1 ts salt

 

Reker
226,8 g reker 31/35 størrelse
1/4 ts salt

 

 Grønnsaker og Andre Ingredienser
1 hode grønn salatblad eller rødt salatblad
1/2 bunt mynte
1/2 bunt gressløk
1/2 pakke tørket vårrullpapir (rispapir)
1/3 pakke tørkede risnudler eller tørket bánh hỏi

 

 Peanøttsaus
2 ss olje
2 ss finhakket hvitløk
8 ss hoisinsaus
2-3 ss peanøttsmør
1/2 kopp vann
Sambal chilipasta etter smak, valgfritt


Instruksjoner

Tilberedning av svinekjøtt:
Tilsett svinekjøtt, løk, salt og sukker i en liten kjele og tilsett nok vann til å dekke ca. 2,5 cm over svinekjøttet. Kok opp på høy varme og deretter senk til middels varme og kok i ca. 25-30 minutter, eller til svinekjøttsaften er klar når du stikker på det tykkeste partiet, eller når det når 145 F med et øyeblikkelig termometer på det tykkeste partiet.

Dekk til svinekjøttet i en bolle mens det avkjøles slik at det ikke blir mørkt. Når det er avkjølt, skjær svinekjøttet så tynt som mulig for å gjøre rulling senere lettere.

Tilberedning av reker:
Tin rekene i en bolle med vann. Når de er tint, fjern åren fra rekene. Hold en reke opp mot lyset for å finne åren, stikk tannpirkeren inn i den hvitere delen (leddet) rett under åren og dra tannpirkeren oppover mot rekens rygg. Gjør dette forsiktig for å fjerne åren. Stikk igjen på et annet ledd hvis åren brekker for å fjerne alle spor av åren. Gjenta med alle rekene dine.

Kok rekene: tilsett reker, salt og nok vann i en liten kjele til å så vidt dekke rekene. Kok på middels-høy varme i bare ca. 1,5 til 2,5 minutter eller til rekene ikke lenger er gjennomsiktige. Hell av vannet og skyll under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

Fjern skallene og halene fra rekene, og del rekene i to langs kroppen.

Risnudler:
Kok risnudlene etter anvisningene på pakken. Tiden kan variere mye avhengig av nudeltykkelse og merke. Dette kan være alt fra 2 til 10 minutter. Hell av vannet og avkjøl nudlene under kaldt, rennende vann for å stoppe ytterligere koking.

Grønnsaker:
Forbered grønnsakene ved å skylle og tørke dem.

 

Vårullinnpakning (Full innpakningsguide)

  1. Tilsett varmt vann på en tallerken og bløt rispapiret i ca. 5-10 sekunder. Bløt rispapiret akkurat nok til at det er smidig og lett å håndtere, men fjern arket før det blir for mykt og klissete. Legg rispapiret på en tallerken og begynn å montere rullen.
  2. Legg salat nederst på rispapiret. La det være 1 til 1½ tomme med plass på hver side av rispapiret. Legg på mynte og gressløk. Prøv å ikke legge til for mange ingredienser fordi det vil gjøre det vanskeligere å rulle og kan rive rispapiret.
  3. Legg reker i midten av rispapiret med den oransje skallet ned.
  4. Legg de skivede svinekjøttet oppå rekene.
  5. Tilsett nudlene over grønnsakene, jevnt fordelt.
  6. Brett venstre og høyre sider mot midten slik at det er stramt. Legg noen gressløk i lengderetningen med den ene enden stikkende ut. Deretter brett bunnen opp for å dekke nudlene. Du vil holde rullen stram, så press den lett sammen mens du ruller. Fortsett å rulle oppover for å fullføre vårrullen.

 

Tagger: Ferske Vårruller, Peanøttsaus, Vårruller, Vietnamesiske
Tidligere
Slik lager du Ferske Vårruller med Peanøttsaus

relaterte artikler

Slik lager du Ferske Vårruller med Peanøttsaus

Slik lager du Ferske Vårruller med Peanøttsaus

Tags

  • Ferske Vårruller
  • Peanøttsaus
  • Vårruller
  • Vietnamesiske

Instagram

Rask levering

Sendes fra vårt lager i Bergen i løpet av 1-3 virkedager.

Ingen ekstra avgifter

100% Norsk nettbutikk og mva er inkludert i prisene.

14 dagers angrerett

Ikke fornøyt med varer? Kan du enkelt returnere varen.

Trenger help?

Finner ikke varer eller spørsmål? Ikke nøl med å spørre oss

Snarveier

  • Min side
  • Ordreoversikt
  • Innstillinger
  • Anmeldelser

Informasjon

  • Frakt og levering
  • Kjøp- og leveringsvilkår
  • Personvernerklæring
  • Kontakt

Meld deg på nyhetsbrev

Registrer deg her for å motta din salgskampanje og nyhetsbrev på e-post.

© 2025 Fodda.no Org. 919 502 703. Alle rettigheter. Design and Development by THAIBEATS AS (support@thaibeats.com)
  • Personopplysninger
  • Kjøp- og leveringsvilkår
  • Norway ( NOKkr )
0

Confirm your age

Are you 18 years old or older?

Come back when you're older

Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.

Handlekurv

Handlekurven din er tom.
Legg til merknad
Anslå fraktpriser
Legg til en rabattkode
Totalt varer 0,00 kr
Se handlekurv